Work work work work 5: Spaces

 

Sinds? “Tien jaar geleden richtten we de eerste Spaces  op”, vertelt Frederique Keuning, een van de oprichters en nu creatief directeur van het bedrijf. “Ondertussen zitten we aan elf adressen. Hofplein  in Rotterdam ging in juni open.”

Visie? “Een sociale en inspirerende omgeving geeft energie en werkt aanstekelijk. We richtten een ruimte in die volledig op ontmoeten gericht is. Bovendien hebben we altijd veel geïnvesteerd in design en interieur. Met dynamische plekken, rustplaatsen, voor één persoon, of net voor een hele groep. We faciliteren en inspireren: we nemen vervelende taakjes uit handen, maar inspireren ook met frisse ideeën, lezingen en andere events.”

Voor wie? “We trekken ondernemers aan met een vrije geest”, aldus Keuning. Haar collega-oprichter Martijn Roordink formuleert het zo: “Ons doel is de balans tussen werk en privé te optimaliseren door werken leuker, inspiratievoller en gevarieerder te maken.”

Voordelen van coworking? “Hier zijn 5.000 m2 klassieke kantoren en 1.800 m2 ‘businessclub’, waar lidmaatschap toegang geeft tot werkplekken en vergaderzalen. Onze kracht is dat we zelfstandigen en eenmanszaakjes onder hetzelfde dak brengen als kleine, middelgrote en zelfs grote bedrijven. Die mix werkt goed. Een nieuwe type coworkers zijn mensen die voor grote bedrijven werken, maar niet altijd naar het hoofdkantoor willen of moeten. Hun werkgever geeft hen dan een abonnement bij ons. Dit soort samenwerkingen is nieuw, ook voor ons. Het is een logische stap, werkgevers weten dat als ze creatieve mensen willen aantrekken, ze hun werknemers dit soort flexibiliteit én service moeten kunnen aanbieden.”

Tarieven? Vanaf € 225 per maand voor lidmaatschap. Vanaf € 345 voor een vergaderzaal.

Extra? “Een schoen- en fietsenmaker, droogkuisdienst, bloemenleverancier, winkel voor kantoorbenodigdheden of een computerassistent: je vindt ze allemaal in Spaces Rotterdam.”

NOG MEER COWORKING SPACES!

ANTICAFÉ / PARIJS

Dit café hanteert een eenvoudig principe: je betaalt niet je koffie, maar de tijd die je er doorbrengt. Je kunt ook een maandabonnement nemen. Goed voor vier locaties in Parijs, een in Aix-en-Provence en nog eentje in Rome. Alle vier vol kleur en heerlijk huiselijk ingericht. anticafe.eu

BETAHAUS / BERLIJN

Een pionier met een fantastisch café vol daglicht en genoeg privéplekjes. Inmiddels ook filialen in Barcelona, Hamburg en Sofia.
betahaus.com

IGLUU / DEN HAAG, EINDHOVEN, UTRECHT

Werken om de hoek van het Binnenhof in Den Haag, in de monumentale Lichttoren naast de Design Academy in Eindhoven of in hartje Utrecht: Igluu heeft drie inspirerende locaties in Nederland. igluu.nl

INTERCHANGE / LONDEN

Het Atrium – de derde Londense locatie van Interchange – opende in mei zijn deuren in Camden. Het complex met 600 werkplekken werd ingericht door Tom Dixon.

interchange.io

SEINWEZEN / HAARLEM

Flexwerken in duurzaam verbouwd industrieel erfgoed naast het spoor, met tafels gemaakt van lokaal geproduceerd vlas en (binnenkort) energie van zonnepanelen.

seinwezen.nl

THE FIRMA/ VILVOORDE

Je vindt er een zeefdrukatelier, een doka, een houtatelier en 3D-printer. Maar ook gewone bureaus. Hoewel, ‘gewoon’: elke tafel is gepimpt door een andere ontwerper. Fun en flex. Op dit moment maken veertien mensen gebruik van alle faciliteiten. Eigenaar Anne Van Assche is medeoprichter van creatief bureau en blog Baroness O. workatfirma.be

Dit artikel verscheen eerder in Feeling Wonen / Gael Maison / Eigen Huis & Interieur van September 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *