Wikipedia X Instagram (1) : Art Deco

De geregelde lezer van deze webpagina zal het alvast gemerkt hebben. Ik hou wel eens van een reeksje, dat ik vervolgens al dan al niet lang volhoud. In die categorie past de nieuwe rubriek: Wikipedia X Instagram.

De opzet is simpel: het startpunt is een beeld van een interieur, gevonden op Wikipedia én behorend tot het publiek domein. Het is liefst decennia- of zelfs eeuwenoud. Dat beeld koppel ik vervolgens aan een aantal hedendaagse interieur-beelden van op Instagram, met die beperking dat ze maximum een maand eerder gepost mogen zijn.

That’s it. Niets meer. Niets minder. It keeps me going.

Ik neem uitdagingen aan 🙂

Het eerste beeld is dit, een illustratie bij de zoekterm Art Deco op Wikipedia (toen ik gisteren mijn moodboards aan het samenstellen was.)

By SiefkinDR – Art et Decoration magazine, 1914, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=52114706