Vroege herfstontdekkingen

Na de zomer schiet het designseizoen traditioneel weer in gang. Alvorens eind deze week Biënnale Interieur van start gaat: snel nog deze drie ontdekkingen van de afgelopen eerste herfstweken.

Frama, een nieuw merk in Espoo, de interieurshop op het Antwerpse Zuid. Eigenaars Dries en Mies stelden er met hapjes van L’epicerie du Cirque de bank, krukjes, rekjes, lampen en spiegels van het jonge Scandinavische merk voor. Mijn favoriet? Deze muurlamp (78,5 euro). Ideaal voor nog te renoveren woningen  of in huurhuizen. Te koop via de nieuwe webshop van Espoo.

screen-shot-2016-10-10-at-21-01-26
Frama lampjes

 

Dils & Mander, het klein maar fijn merkje  van Thomas Vermander en Jeroen Dils, die vanuit het Technologiepark in Zwijnaarde jaren aan een extreem duurzaam nieuw type beton werkten. Dat passen ze nu zélf toe op ietwat knullige asbakken en bowls (55 euro), maar ook simpel op een salontafel of rekje. een plaat beton op een stalen frame, meer moet dat niet zijn. Al zou ik voor een fellere kleur kiezen dan het antracietgrijs dat ik zag in de popupwinkel Urban Piq-Niq in Antwerpen.

Dils&Mander
Dils&Mander

Ook Squid ontstond als een eerder technologische ontwikkeling: Inside Blinds uit Roeselare bedacht een folie om ramen langs binnen te beplakken om inkijk te vermijden. Het vernieuwende is dat ze samenwerkten met een textielfabrikant waardoor  die helemaal niet plastic-achtig aandoet. Prachtig toegepast in Roomin kijkwoning in Gent. Verkrijgbaar in bone, chalk, ash, rock en oak, dus typisch Belgische kleuren. (59,90 euro / m)

Squid
Squid

2 gedachten over “Vroege herfstontdekkingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *