19 december / Road kill cooking

 

CCI19122015

Te zot voor woorden. En daarom zijn het zo’n toffe woorden. Dit boekje Gourmet Style Road Kill Cooking, and other fine recipes van de Amerikaan Jeff Eberbaugh heeft u eerlijk waar nog nooit gezien. Het eerste deel bevat rijmpjes met totaal fictieve recepten met dieren die door wagens of trucks doodgereden zijn en van het asfalt geschraapt zijn. “these recipes are of a novelty status and are not intended for human consumption,” waarschuwt de auteur.

Een voorbeeldje?

 

FRIED OWL

There’s not a whole lot of owls in the country i ‘m from

But every blue moon you ‘ llr run across one

Who landed in the road to make a snack of a snake

Fried owl meat ’s real easy to make

The recipe’s the same for a screech or a hoot

But fried schreech owl is tough as a boot

So pressure cook it hard for as long as it takes

Cut it up like chicken but fry it like a steak

I’ve eaten all kind of critters and all kinds of fowl

But it’s really something special to eat a fried owl.

Verder ook breast of a songbird, black grilled crow-to-go, chicken wiskey of pothole possum.

Gelukkig staan er ook “normale” recepten in, “maar ook wat ongewoon, verzameld bij oudere mensen in West Virginia.” De auteur is een verpleger, die houdt van kamperen, jagen, vissen en watersport.

Gourmet Style, Road kill cooking and other fine recipes, 1991, Jeff Eberbaugh, 20 euro

Frog and Bones, Quellinstraat 46, Antwerpen. Open van woensdag tot en met zaterdag (plus elke zondag van december) tussen 12 en 18 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *