In the mood for … trompe l’oeil

Twee keer kijken helpt in het geval van deze beelden. Omdat het materiaal, de kleuren, de afbeeldingen zichzelf niet onmiddellijk prijsgeeft. Of omdat er wordt gespeeld met perspectieven, doorzichten en daglicht. Met aquareltechnieken en dégradé.

Een ondoordringbare jungle is gemaakt van marmer, roestig staal, bonkig keramiek, shiny plastics (really? in 2018?) , gekleurd glas, vintage leder en de nieuwe generatie neons. Hyper-polychroom.

 

 

Borden van Bensimon. Druk druk druk.
Macaron lampen in gekleurd glas met vuling van natuursteen van Brokis.
Kartell voor Laufen, badkamerspiegel in mandarijntjes-oranje .
Loveseat van Patricia Urquiola voor Moroso
Uit het boek The Island of the color blind van fotografe Sanne De Wilde. Zij maakte foto’s in Pingelap en Pohnpei, twee eilanden  in de Stille Oceaan. Daar is een hoog percentage van de inwoners kleurenblind. Een deel van haar foto’s maakte ze in zwart wit, een deel met infraroodcamera en een deel en liet ze met kleur bewerken  door kleurblinden. Het boek kwam uit bij Hannibal.
Marble Bench van Muller Van Severen, multigekleurd en nooit twee keer hetzelfde, uiteraard.
Wall clips van Henge
Uit in de lente van 2018: een nieuwe Wonderplants boek, bij Lannoo
Nicole Cota ontwierp het Drifter Hotel in New Orleans in de Verenigde Staen. Very contemporary.
Studio Morison bedacht dit paviljoen voor een 18e eeuwse tuin in Herefordshire in UK. Een giga-ananas.
Jan Plechac en Henry Wieblus bedachten deze Bump credenza kast voor La Chance

 

 

Fauteuil van Philippe Starck voor Cassina
cover van World of Interiors magazine, januari 2018.
en de cover van One Life van Sotheby’s.
En die van het decembernummer van Eigen Huis & Interieur 🙂
Le Refuge van Marc Ange, een Instagramhit van de afgelopen designweek in Milaan, is nu te zien in Design Miami, met toegevoegde spinnen deze keer, gespot bij Wallpaper.
S-chair van Tom Dixon voor Cappellini, in gelimiteerde uitgave van 99 stuks, met cover in “old-looking silver leather, obtained through a sophisticated production process. An idea taken from one of the most contemporary fashion trends.”
Tafelblad en spatwand van een nieuw gerecycleerd materiaal van Dekton. “Trillium bestaat uit een mix van vulkanische tinten in grijs, bruin en diep zwart, welke zijn geïnspireerd door de industriële uitstraling van geoxideerd staal, met als resultaat een roest-effect dat onverwacht glad aanvoelt.”
Ercole e Afrodite, van Driade. Spot de … euh… sixpack.
Dienblad van het Belgische Notre Monde, komt uit in januari 2018
Prada club, ook te zien op Design Miami begin december. “Set in a 1920’s film studio complex, formerly an ice factory, the installation is divided into an internal club space and an outdoor tropical garden, one being entirely monochromatic, the other hyper-polychromatic,” aldus hun Instagram-pagina.
Tip lamp, ook van Muuto, gefotografeerd door Tekla Evelina Severin.

Wat je absoluut moet gezien hebben om mee te zijn met de woontrends voor 2018? Je vindt hier tot het einde van het jaar enkele moodboards. Hier deel 1.