#Milano2018: techno goes soft

Hardware wordt soft. Technologische objecten zoals luidsprekers, opladers, adaptors en dergelijke waren een categorie op zich. Nu vind je er voor elke lifestyle eentje. Tot bij Ikea en Hay toe. En -evidemment – ook in roze. Ook in Milaan, waar volgende week de internationale Meubelbeurs plaatsheeft.

Zo loopt bij Rosanna Orlandi de expo Softwear (goeie titel is dat. Even goed dan Isle of dogs titel van de jongste film van Wes Anderson). Die expo is een samenwerking tussen Google (die voor het eerste aanwezig is in de marge van het Salone) en trendforecaster Lidewij Edelkoort en onderzoekt ” the seamless integration of Google’s hardware products within the contemporary socio-cultural landscape” aldus de voorbereidende tekst. Ook de Nederlandse Kiki van Eijk toont er werk: “collages of hand-cut textiles from Google’s human centered products.” Op haar Instagram vond ik alvast dit beeld.

Sony lanceert op haar beurt “a sensorial experience visualising an enriched lifestyle for a new tomorrow, challenging the constraints and preconceptions between technology and human behaviour, whilst interacting with familiar objects in a contextual space.” Vaag allemaal, maar het elegante hand op de uitnodiging doet vermoeden dat we het zullen mogen aanraken.

Ook volgende week: de lancering van de eerste luidspreker van het Deense woonlabel Hay, in samenwerking met luidsprekerexpert Sonos.

Ondertussen raakte deze week ook bekend dat Ikea draagbare luidsprekers lanceert, zie hieronder. Maar een Belgisch persbericht is er voorlopig nog niet, dus vast nog niet in Belgische winkels.

Eerder al kwamen deze technologische nieuwigheden uit.

Maison & Objet Designer van het jaar 2018 Cecile Manz bracht deze speaker uit bij B&O, ondertussen heeft ze drie modellen uitgebracht.
Native Union is specialist in het “verzachten” van opladers.
Native Union

En het voordeel van die hippe kleuren? Je kan je muur gewoon dezelfde kleur geven als je luidspreker, zoals hieronder. Ahum.

O Sound van Digital Habits

Bij Decovry staan alvast deze modellen nog elf dagen in korting.

Fresh ’n rebel box, te koop via decovry

In elk geval blijven deze bestaande oefeningen in het huiselijker maken van traditionele hardware een beetje gelijklopend. Reden te meer om iets te verwachten van volgende week? In elk geval het zat er aan te komen,  bovengenoemde Li Edelkoort had het eerder al voorspeld, toen ik haar bijna twee jaar geleden interviewde.

PS: beelden van de aangekondigde nieuwigheden vul ik aan van zodra ik terug ben uit Milaan, volg ondertussen gerust mijn Instagram voor een snapshot hier of daar.