Milano favoriet 5 / 10 mei 2016

Mijn favorieten uit Milaan zijn geen installaties of grote concepten, gewoon goedgemaakte, mooi afgewerkte meubels die zo bij iemand thuis terecht kunnen komen. Als die mensen het willen, kunnen betalen of kunnen plaatsen ten minste.

Salontafels, zo hoor ik de meubelverkopers wel eens zeggen, zijn op hun retour. Liever lijken we tegenwoordig te kiezen voor een trio van kleine bijzettafeltjes in verschillende diameters en maten. Je vindt ze tegenwoordig bij flink wat merken.

Toch heb ik een zwak voor mooie grotere salontafels. Omdat ze verbindend werken zoals ook grote eettafels dat doen. Of een bank in het park. Het brengt mensen samen. Bovendien zijn ze dikwijls sculpturale sfeermakers en esthetische parels waar het comfort minder belangrijk is dan bij pakweg een stoel of een sofa.

Screen Shot 2016-05-10 at 12.37.47

Dat zijn de redenen waarom ik deze Ishi van Nendo voor De Padova zo’n interessante tafel vind. Ze bestaat uit twaalf ceder blokken. Zes houten keien zijn vast aan het blad bevestigd, vijf dien je (volgens een tekening van de ontwerpers) los onder de tafel te zetten. That’s it. Co-design voor dummies.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *