#interieur18: curves & curls

Les extrèmes se touchent. In de designwereld meer dan ooit. En dus ook op de Biënnale Interieur 2018 die maandag 22 oktober de deuren sluit.

Ik zag op mijn eerste dag rondlopen op de beurs veel donker versus licht, zacht versus hard, strak versus wild. Bochtig versus lijnrecht.

Een van die standen waar bezoekers lachend buitenstappen is die van Abet Laminati. Geestige kijkdozen. (Foto © Jeroen Verrecht)

 

Herfstbloemen op de stand van ’t Huis Van Oordeghem die voor het eerst exposeert op de Biënnale Interieur, met onder meer deze bochtige sofa’s van Minotti.

 

Nog een woonwinkel op de beurs: RR Interieur, die meteen ook het nieuwe Franse meubelmerk Pierre Augustin Rose mee brachten met deze brute maar zachte ijsteddybeersofa. Het andere jonge talent dat ze voorstelden is Arno Declercq, waarvan je hier rechtsonder een reeks kenmerkende poefs ziet. Pikzwart en keihard. Samen in één beeld.
Wat me meteen bij Brut Collective brengt, het halfvolle; halfnaakte samenwerkingsverband van zes jonge ontwerpers, waaronder Destroyers/Builders die deze kruk met een hoorn-effect beschilderden. Ook zij verstaan al langer de spanningskracht tussen bijvoorbeeld steenkool en aluminium, tussen textiel en marmer, of tussen papier en travertijn. (Foto © Alexander Popelier)

 

Veel krukken bovendien te zien op de beurs. Twee indrukwekkende krukjes zag ik op de stand van Barh, ook een nieuwkomer. Ontwerper Sam Goyvaerts bedacht deze bovenstaande Brut, waarmee het ontwerpbureau geselecteerd werd voor de Interieur Awards Objects expo. Een marmeren stoeltje mét actieve zit. Hij bedacht en ontwikkelde ook Arch, een hyperstrakke kruk waar je vooruit leunend op kan zitten.

 

Tapijt van Mae Engeleer, op de stand van CC-Tapis. Een metershoge kooi met twee kanariegele Roly Poly stoel van Faye Toogood voor Driade. Lovely.
Het stoel, de “transgender” houten gebeeldhouwde stoel van Eline Brouwers, een van de studenten van de school waar ik deeltijds voor werk. Op maandag 22 oktober vind je mij dus op de stand van Interieur, Design & Architectuur van Thomas More uit Mechelen.