In the mood for … zink

Messing en koper waren een tijdlang de geprefereerde materialen van decorateurs, interieurinrichters en decoratiemerken. Daar komt stilletjesaan verandering in. Opkomend zijn onder meer de verzinkte metalen. Gegalvaniseerd dus, thermisch of elektrolytisch. (het is een technisch verhaal, maar er is dus een verschil tussen een dikke en een dunne laag zink). Anyway: geel of gewoon zink, het heeft al snel een patina en een diepte waar hedendaagse ontwerpers en merken van lijken te houden. (ook opkomend: very shiny inox en chroom. Zie in het artikel dat ik eerder deze week postte.)

Dit La Chance kastje is dé voorloper van de trend, twee jaar geleden voorgesteld, maar nu eindelijk op de markt. Ik toonde het eerder al, toen met donker marmeren blad.
Subtiele zink aan de rand van een houten bijzettafeltje van Alki

 

Patricia Urquiola gebruikte veel zink bij de inrichting van Room Mate Hotel Giulia in Milaan zie onder en boven), een kleine twee jaar geleden. (En ook veel Cassina meubelen, waar ze art-director is)

Met zink gegalvaniseerde stoel van Rei Kawakubo voor Comme des Garcons, nog tot dit weekend te zien bij Maniera in Brussel, hier een foto van de stoel  op de Collectible beurs een paar weken geleden.
Ook gezien op Collectible, deze n°19 van Pascal Howe voor Adorno.
Kazimir van E15, tafel met onderstel in geel of gewoon zink