In the mood for … sunny side up

Omdat het kan vandaag: gewoon wat extra zonnig nieuws, vooral opgepikt tijdens de Design Week van Milaan, half april. Objecten voor in huis die mij alvast vrolijk maken. Soms een gimmick, soms gewoon slim, soms gewoon extra kleurrijk. Maar al deze meubels of interieuraccessoires hebben hetzelfde effect: dat van een frisse bries doorheen het huis.

Gespot in Milaan, in voor velen een van de hoogtepunten van de designweek: de Colombus tafel van Productora voor de Brusselse galerie Maniera. Wie nie tin Milaan was: geen nood. De expo opent op 8 mei in hun eigen galerie in Brussel. Dit gele bijzettafeltje is een slim gebogen metalen plaat. kan vrijstaand of, zoals hier om de hoek. (foto © Jeroen Verrecht)

 

Gotta love Patricia Urquiola die voor CC tapis dit geweldige tapijt bedacht. trompet l’oeil voor digital natives.
De Alu chair van Muller Van Severen voor Valerie Objects bestaat al enkele jaren, maar deze versie in curry en paars is geweldig. Voor binnen en buiten.
Spiegel, lavabo en achterliggend rekje in 1. Sjiek en functioneel, van Norm Architect voor Ex.t
Caruso, van Paolo Capello voor Miniforms, winnaar van de European Design Awards, een van de zovele nieuwe generatie luidsprekers die op de markt komen.
Elips, van Patrick Jouin voor Zanotta, aluminium en polypropyleen (ai, sorry, #meiplasticvrij)
Fijne heruitgave: de 905 stoel van Vico Magistretti uit 1964 die tot 2000 in productie was bij Cassina en die nu in nieuwe uitvoeringen opnieuw op de markt is.
Plaid van Hermès Home
Ecco, lamp en spiegel van Barber Osgerby voor Glas Italia
.03 van wijlen Maarten Van Severen, nu uit in mango oranje, bij Vitra.