Herfststillevens (1): Planten

Willens nillens zitten we met zijn allen wat meer binnen in de laatste maanden van het jaar.  Het moment om te genieten van stillevens in huis. Hier enkele voorbeelden met planten.

Zakkia
Zakkia

1. Onderwatershow

In de catalogus van het in België nieuw verkrijgbare Australische merk Zakkia stond deze foto met hun vazen. Daarin een stekje van een plant, druk bezig worteltjes te krijgen.  In het seizoen dat er amper bloeiende planten zijn, zijn die wortels de decoratieve eye-catcher.

uit boek Close to Nature, bij Luster
uit boek Close to Nature, bij Luster

2. Mosbol

In het gloednieuwe boek Close to Nature, van fotograaf Mirjam Bleeker en auteur Frank Visser, uitgegeven door Luster zag ik dit tableau-vivant, met een uit een losbol groeiende begonia in een zinken gietertje op een bureautje voor het raam staan.

D&M depot
D&M depot

3. Les extremes

Heerlijke combinatie, deze brute betonpotten met vetplantjes die licht absorberen samen met de fragielere ronde potjes met koperlook die gevuld werden met verse bloemen. Allemaal van het Belgische D&M Depot.

screen-shot-2016-11-10-at-14-15-57

4. Dubbel plezier

De zon valt in deze donkere maanden wél binnen in mijn appartement op de tweede verdieping. ’s zomers staat ze te hoog en geeft ze deze prachtige schaduwen niet. Instagram-waardig dus.

Ronan en Erwan Bouroullec voor Vitra
Ronan en Erwan Bouroullec voor Vitra

5. Metallic 

Ze maakten eerder al glazen vazen voor Iittala, maar deze aluminium buizen vazen voor Vitra, van Erwan en Ronan Bouroullec werken zo mogelijk nog beter voor minimalistische boeketten. Dat die een trend zijn, werd ook door Wallpaper* Magazine benadrukt eerder deze week.

beeld uit Wallpaper* met hippe vazen voor "single" bloemen
beeld uit Wallpaper* met hippe vazen voor “single” bloemen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *